Zeepdispenser

Op het toilet hebben wij thuis een zogenaamde zeepdispenser. Vroeger hadden we een klein stukje zeep liggen op de hoek van de wastafel, maar daar zat nog wel eens iets ongewenst aan. Iets wat je niet aan je handen wilt krijgen.
De zeepdispenser nu, wordt altijd gevuld met een vloeibaar zeepje. Dat moet wel want anders kun je het er niet uit pompen. Het geheel hangt aan de muur en het tuutje, zeg maar de uitlaat waar de zeep uit komt is draaibaar. Na deze sfeerimpressie van ons toiletinterieur kunt u zich voorstellen wat er zo nu en dan gebeurt: als je volkomen in gedachten aan andere dingen automatisch alle toilethandelingen hebt verricht, druk je achteloos op het pompje en houdt je hand eronder. Niet alleen mist de zeep je hand, omdat het tuutje verkeerd staat, de zeep mist zelfs het wastafeltje en op de vloer ligt dan een behoorlijke klodder.

Nou moet u weten dat wij altijd witte zeep kopen. En met wit bedoel ik glazig wit, enigszins doorzichtig,
Ik heb al heel erg moeten wennen aan die wittige halfdoorzichtige ietwat stroperige vloeistof in mijn handen en tegenwoordig krijg ik niet zo gauw meer associaties met mijn puberjaren, maar als het op de vloer ligt………….. Ik weet niet wat het is, maar ik kan het niet aanzien en niet opruimen. Op de een of andere manier staat het mij tegen.
Mijn vrouw heeft er op een of andere manier geen last van en staat altijd met plezier haar handen in te smeren met dat spul. Ook haar overkomt het dat het op de vloer terecht komt en dan ruimte ze dat fluitend op.
Ik heb geprobeerd een los flesje te introduceren. Het principe is hetzelfde, maar je hebt er meer aandacht bij nodig en de kans op knoeien neemt daardoor af. Behalve dat het flesje niet is gebouwd op de zeepplaats van het fonteintje en het fonteintje niet op het flesje, waardoor het doorlopend of op de grond valt of in het fonteintje, vindt de rest van de familie het maar niets. Het flesje is een natuurlijke dood gestorven: mijn vrouw koopt het niet meer.
Ik mee met boodschappen doen de eerstvolgende keer, er vanuit gaande dat er toch wel meer kleuren zeep zijn dan wit. Helemaal mis. Niets andere kleuren. Misschien ligt het aan de supermarkt of hebben de zeepfabrikanten allen vrouwen in dienst, maar ik kon het niet vinden

Beste fabrikanten. Denk er eens over na om een andere kleur vloeibare zeep te maken of een zeepdispenser waar het tuutje niet van kan draaien. Of neem alles uit de handel. Dan hebben we gewoon weer een stukje zeep in het hoekje liggen. Soms zit er dan wel eens iets aan, maar dat neem ik dan maar voor lief.
Bedankt fabrikanten.


©Ghans Dorrebrein

Home